
Ihlamur, genellikle serin iklimlerde yetişen, büyük yaprakları ve hoş kokulu çiçekleriyle bilinen bir ağaç türüdür.
Ihlamur ağacının çiçekleri, taze veya kurutulmuş olarak tüketildiğinde, birçok sağlık faydası sağlar. Özellikle ıhlamur çayı, halk arasında yaygın bir şekilde rahatlatıcı ve iyileştirici özellikleriyle kullanılır.
Ihlamur, doğal bir rahatlatıcı, antioksidan kaynağı, bağışıklık güçlendirici ve sindirim dostu bir bitkidir. Ihlamur çayı, özellikle stres, uyku problemleri, soğuk algınlığı, sindirim sorunları ve ağrılara karşı faydalı olabilir.
İkinci Dünya Savaşı sırasında askerleri sakinleştirmek için ıhlamur çayının kullanıldığına dair bilgiler de mevcuttur.
Ancak ıhlamuru doğru tüketmek, maksimum fayda alabilmek için önemlidir.

TEKRAR KAYNATMAYIN
Ihlamur demlendikten sonra, hızlıca tüketilmesi gerekir. Uzun süre demlenen veya kaynatılan ıhlamur çayının şifalı etkisi kaybolabilmektedir.
Yağmur Dinç
Editor
Haber Kaynak : ENSONHABER.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025
1
Aşık Veysel filmine suç duyurusu
4772 kez okundu
2
Özlem Cankurtaran kimdir? Özlem Cankurtaran kaç yaşında, nereli?
4731 kez okundu
3
Özcan Deniz’in bitmeyen öfkesi
4688 kez okundu
4
Ajda Pekkan’ın ismini taşıyan ürünler: Bilezikten saç modeline kadar
4679 kez okundu
5
Elon Musk zayıflama ilacı kullandığını açıkladı
4663 kez okundu